Over Daisy May

Hi, ik ben Susan! De vrolijke meid achter Daisy May. Waarschijnlijk had je verwacht dat ik Daisy zou heten, oeps. In november 2020 heb ik zonder plan Daisy May opgericht nadat ik een t-shirt en tas voor mijzelf maakte waar ik enorm veel complimenten op kreeg.

Begin 2020 woonde ik nog vrolijk met mijn vriend samen in Seoul, Zuid-Korea. Helaas kwam daar door het coronavirus een eind aan en moest ik gedwongen terug verhuizen in mei, terwijl mijn vriend achterbleef. Sinds mei 2020 heb ik hem dan ook niet meer in real life gezien, en dat doet pijn. Om toch in Nederland de trotse vriendin uit te hangen, maakte ik een tekening van twee van onze foto’s en bedrukte ik deze met een velvet stof op een zwart t-shirt, en een glimmende gouden op een canvas tas. De complimenten stroomden binnen en ik dacht; hier moet ik iets mee doen!

In principe is de basis van Daisy May dus speciale momenten van jou en je dierbaren te vereeuwigen op een kledingstuk of canvas tas. Op die manier kun je deze momenten altijd met je meedragen op een bijzondere en subtile manier.

Waarom Daisy May?

Okay, maar als ik Susan ben, waarom heet mijn webshop dan Daisy May? Naast het feit dat ik in mei 2020 mijn vriend en mijn leven in Korea heb achtergelaten, is mei ook de maand waarin wij begonnen met daten! Vandaag dus; May. Daisy staat weer voor iets heel anders, het is namelijk een vrouwennaam waar mijn vriend dol op is. Hoe dat komt? Hij is al eeuwen fan van de film The Curious Case of Benjamin Button, waarin de vrouwelijke hoofdrolspeelster Daisy heet.

Hier sta ik dus zo trots als een pauw met mijn eerste kledingstuk. Het is een van mijn favoriete foto’s van mij en mijn vriend, dus wilde niets liever dan dit kiekje op een t-shirt. Ik maakte deze tekening nog super amateuristisch met de trackpad van mijn laptop, haha.

Voor de opdruk gebruikte ik een witte velvet-achtige stof, die ik nu ook voor de webshop gebruik. Deze is zo mooi en zacht. Hier gaat mijn persoonlijke voorkeur naar uit, in tegenstelling tot ‘plastic’ opdrukken.┬áDe foto van mij en mijn vriend maakte ik met een vierkanten frame op een borstzakje, op een t-shirt dat ik al had. Deze kun je dus ook niet -helaas- vinden in de webshop.